На 7-и в Бургас: All the Jazz представя „Джаз Линия”

На 7-и в Бургас: All the Jazz представя „Джаз Линия” - E-Burgas.com

"Джаз Линия" - групата създадена от Теодосий Спасов и Веселин Койчев, идва в Бургас. Концертът ще се проведе на 7 април(петък) в Експозиционен център Флора от 20ч.Създателите поднасят първите образци с присъствието на народен инструмент кавал, на българския фолклор и джаз още през 1984 г. Техният стил е обект за подражание от български и чуждестранни изпълнители. Работят съвместно с композитора Дарин Бърнев, създавайки уникална музика.

В началото са отричани от критиката, която смята музиката им за „не джазова“. За учудване на критиците обаче, всички концерти на групата се приемат с огромен успех. Всяка поява на „Джаз линия“ на сцената предизвиква фурор. Развиват много активна концертна дейност, като изнасят средно около 100 концерта годишно, изключително много за концертна група.

Тяхната музика се превръща в еталон за „български“ етноджаз. Тя се отличава с ярка национална принадлежност и силно присъствие на българския фолклор, не само в темите на пиесите, а за първи път и в тяхната разработка и в импровизациите.

В програмата, която ще изнесат Теодосий Спасов и Веселин Койчев, участват още музикантите:
Радул Начков – барабани, член и създател на „Джаз Линия“ и Александър Леков – бас.

Концертът ще бъде на 7 април/ петък/ в Експозиционен център Флора от 20ч. и се осъществява с подкрепата на Община Бургас.
Цена на билета 15 лв, за ученици 7 лв.
Билети на касата на НХК и на място преди събитието. Поради ограничеността на местата е желателно предварително да се резервират или закупят билети.
За информация 0889801120 и 0894/898-098

Коментари

Още от последните новини