На 26 .04. от 18 до 23 часа - географска вечер в Библиотеката Български географски фестивал - Бургас 2024 г.

На 26 .04. от 18 до 23 часа  - географска вечер в Библиотеката Български географски фестивал - Бургас 2024 г. - E-Burgas.com

27. 04. 2024 г. от 17: 00 часа Премиера на видеоклипът на Патрисия Симеонова „Мъглата“
Събитието ще се проведе в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" - Бургас в Конферентна зала "Акад. Константин Петканов" на 27. 04. 2024 г. от 17: 00 часа.
Една вълшебна приказка, сътворена от ръцете и фантазията на известния визуален артист  Красимир Марчев, който е режисьор, автор на костюмите и сценографията. В рамките на събитието ще се проведе и дигитална изложба на Панайот Симеонов.

На 27.04. от 19 часа Политически трилър – късо кино
Събитие от Кинематограф.BG и Регионална библиотека "Пейо Яворов"
Вие може да не се интересувате от политика, но тя се интересува от вас. Тази своеобразна епитафия е в центъра на програмата "Политически трилър".
Публиката ще може да види и българския филм "Стопанинът на къщата“.
Още един акцент е анимационният документален филм „Чужденецът“ на режисьора и сценарист Ани Антонова.

На 28.04. от 11 часа
"ВЕЛИКДЕНСКИ ЗВЪН" представление на театър ПАН, реализирано с подкрепата на Община Бургас и Регионална библиотека "Пейо К. Яворов"

Благодарение на спектакъла "Великденски звън", децата имат възможност чрез игри и състезания да се запознаят с цикъла Великденски празници - от Лазаровден и Цветница, през Страстната седмица, до Великден и Гергьовден. Песните са тематични, специално написани за всеки един от празниците. Освен в игри, в които децата ще украсяват лазарки, ще подготвят Великденски яйца, ще се състезават с тях, ще правят и фокуси свързани празниците.
Специална томбола с една голяма и 20 по - малки награди.
Очакваме ви, приятно гледане и забавление.



Месец МАЙ


ОТ 11 до 15 .05. 2024 г.
Отворена покана: Курс по писане на поезия за младежи в Бургас
Фондация „Елизабет Костова“, съвместно с Регионална библиотека „Пейо Яворов“, отправя покана за участие в курс по писане и редактиране на поезия за младежи на възраст 15-18 години от гр. Бургас. Водещи Иван Димитров и Стефан Иванов и със специалното участие на Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие“. Курсът е безплатен и ще се проведе от 11 до 15 май в Регионална библиотека „Пейо Яворов“, Бургас.


На 11 май от 18 часа – Книжно пътешествие с Издателство „Либра скорп“

Входът е свободен за всички събития.


Регионална библиотека "Пейо К. Яворов"
Бургас
ул. "Средна гора" 14
Гергана Цонева - Връзки с обществеността
Тел. 0878266008

Галерия
Коментари

Още от последните новини