На 25 октомври прожектират филм за 80 знакови бургаски творци

На 25 октомври прожектират филм за 80 знакови бургаски творци - E-Burgas.com

"Лицата на Бургас" е документален филм, запечатал образите на над 80 знакови творци от нашия град. Той разкрива тяхното многостранно, интересно и талантливо лице - част от културата на България и света.

Филмът ще бъде представен за първи път пред публика на 25 октомври, вторник, от 18.00 часа в Държавен куклен театър - Бургас. В него ще видим документални кадри от различни творчески изяви, запазили лицата на поетите Христо Фотев и Николай Искъров, художниците Георги Баев, Виолета Масларова, Кирил Симеонов, Дамян Заберски, Георги Зайков-Зайо, Ели Иконописова, музиканта Пламен Ставрев, както и на много от съвременните ни творци. Филмът ще предаде техните послания, записани от бургаски журналисти, фотографи и видеооператори.

Реализацията на този проект е подпомогната финансово от Община Бургас. По време на събитието ще бъде представена и поредицата "Лица" на Румяна Емануилиду, която има своята 20-годишна история.

Организатор на проекта е Сдружение "Общество за духовни изяви" - Бургас, подкрепено от Община Бургас, Държавен куклен театър - Бургас, Издателска къща "Знаци" и галерия "Богориди".

Галерия
Коментари

Още от последните новини