Мястото в лагерите свърши, разполагат бежанците в палатки и фургони

Мястото в лагерите свърши, разполагат бежанците в палатки и фургони  - E-Burgas.com
снимка: novini.bg

Има нов план за справяне с бежанската вълна към България. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя обяви, че вероятно още от следващата седмица ще разпише заповед, с която ще влезе в сила нов етап от плана за действие при мигрантския натиск, предаде Нова телевизия.

Тя съобщи това по време на откриването на Националното състезание „Пътен полицай на годината" в Хасково. Новите мерки се налагат, защото капацитетът на бежанските центрове у нас вече е почти изцяло запълнен. Тези на дирекция „Миграция" дори са над капацитета си, а местата в бежанските центрове към Агенцията за бежанците съвсем скоро ще свършат.

Затова и вероятно ще се наложи настаняване на бежанци във фургони и палатки. На този етап не се предвижда това да се случва извън територията на настоящите центрове, но е много възможно скоро да започне изграждането на площадки близо до границите ни.

„Плановете, с които разполагаме, имат отделни етапи, в които са разписани различни мерки. Едни от тях са за използването на фургони. Към момента извън сегашните центрове това не се налага", обясни министър Бъчварова.

Коментари

Още от последните новини