МВР разби наркогрупите на Барбарона и Слънцето, двете нямат нищо общо със стрелбата в Слънчев бряг

МВР разби наркогрупите на Барбарона и Слънцето, двете нямат нищо общо със стрелбата в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Стрелбата в Слънчев бряг в петък сутринта няма нищо общо с двете наркогрупи, задържани там, е обявил пред „Труд“ Калоян Калоянов, директор на полицията в Бургас.
Стрелбата е била в петък сутринта по абсолютно хулигански подбуди – между двама арменци от Пловдив и трима младежи от Димитровград.
Известният в Поморие Мартин Душев – Барбарона и негов авер са били задържани в четвъртък, ден преди стрелбата. Задържането им станало в наркоплантацията им в село Каменар. В момента и двамата са в ареста с решение на бургаския окръжен съд.
Втората група – на Иван Слънцето, е от София. Тя също не е замесена в стрелбата в петък, нито в стрелбата на 8 юни, когато беше надупчен Митьо Очите.
На брифинг в спецпрокуратурата, главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че е внесено искане за постоянно задържане на групата на Иван Слънцето, която приоритетно осъществявала наркоразпространение на Какао Бийч, като се очаква мярката им да бъде разглеждана още днес.
Освен Слънцето, са арестувани още шестима души. Слънцето и компания са обвинени за участие в организирана престъпна група. Петима от задържаните са с обвинение и за държане на наркотици с цел разпространение. У тях са намерени големи количества кокаин, екстази, коноп, метаамфетамин и хероин.
Групата на Иван Слънцето през зимата работила по зимните курорти, а през лятото – по морето.
Свидетели, част от тях защитени, подробно описвали начините, по които работела групата, каза ръководителят на спецапелативната прокуратура Даниела Попова. Един от членовете на групата дал показания, която съвпадали с тези на свидетелите.

Престъпната група бе разбита в петък. В този час тече мярката за неотклонение на задържаните в Специализирания съд в София. 

Коментари

Още от последните новини