МВР и ДАИ затягат контрола на автобусните превози

МВР и ДАИ затягат контрола на автобусните превози - E-Burgas.com

Засилено присъствие на полицейски патрули ще има по пътищата у нас заради поредицата инциденти, станали в последните дни. МВР започва няколко акции едновременно. Повечето от тях са планирани предварително, както и са в рамките на общоевропейски инициативи. Това обаче ще даде възможност на полицията да разположи повече сили по пътищата у нас.

Веднага след това пък заедно с ДАИ "Пътна полиция" започва и специализирана операция за контрол над автобусните превози. Разговори ще се водят и с инспекторите по образование заради предстоящите зелени училище, при които деца пътуват до различни части на страната.

"Основно контролът на превозните средства, които извършват обществен превоз на пътници или товари се осъществява от колегите от Изпълнителна агенция "Пътна администрация", но съвместно с тях ние също провеждаме такива операции", обясни комисар Бойко Рановски - началник на "Пътна полиция" пред БНР.

"Заедно с регионалните управления по образование работим изключително добре, но отново трябва да уточним маршрути и организирани екскурзии, за да може да не допускаме възникване на тежки инциденти".

"Също така, съгласно законодателството, превозването на деца в тъмната част от денонощието е забранено, но много туроператорски фирми, които организират такива екскурзии не се съобразяват, което също е предпоставка за възникване на тежки инциденти".

Пловдив и София са градовете с най-много тежки катастрофи, отчетоха от "Пътна полиция". Утре в рамките на целия ден МВР ще провежда операция за контрол над скоростта. Тя е в рамките на европейска инициатива. Заради акцията на много места в страната ще има разположени камери и патрули на КАТ, които ще следят за скоростта, с която водачите шофират.

Коментари

Още от последните новини