Музиканти и доброволци ще чистят Боровата горичка край "Меден рудник"

Музикантите от група GRIMAZE отново тръгват на турнето “МЕТЪЛ ЗА СМЕТ 2” отново ще минат през Бургас. Тази година те ще чистят Боровата горичка край "Меден рудник" на 18 март.

Турнето ще включва концерти и събития за почистване на отпадъци в 9 български града, сред които Варна, Бургас, Севлиево, Плевен, Русе, София, Стара Загора, Велико Търново и Пловдив.

Миналата есен групата направи първото такова турне, в което заедно с над 200 доброволеца-фенове събраха заедно над 55 000 литра отпадъци от природата. Ето видео с кадри от турнето:

Осъзнахме, че много ни харесва да имаме реална кауза зад музиката и бандата ни. Просто ни мотивира още повече. Есенното турне толкова много ни вдъхнови, заедно с всички приятели, които участваха в него, че решихме да го направим традиция. Просто е много яко да виждаме хората сплотени около нещо градивно за всички, за цялото общество и изобщо екосистемата, която сме. Така от град на град – вечер свирим и се зареждаме с метъл,  а на другия ден – чистим”. пишат организаторите

Концертът в Бургас ще се състои на 18.03 – събота - в Бар  без Име, заедно с бургаската група Soulcore. Събитието е обявено с начало: 21:00, като входът ще е дарение с минимална стойност 4лв.

Почистването на другия ден ще бъде в Боровата горичка край "Меден Рудник". Срещата е в 13:30 тук
 

Коментари

Още от последните новини