Музикалното прави изложба за млади таланти

Музикалното прави изложба за млади таланти - E-Burgas.com

Представителна експозиция с творби на талантливите художници от Национално училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" ще бъде открита тази седмица в залата на Дружеството на художниците в Бургас.

Това е първата голяма публична изява на децата, които се обучават по специалностите "Сценичен костюм" и "Рекламна графика". Над 55 са селектираните произведения, които са създадени през учебната година под ръководството на преподавателите Ваня Забунова, Таня Бахатурова и Мирослава Андонова.

Изложбата обединява творби на 28 деца от 8 до 11 клас и включва рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от учебните дисциплини рисуване, живопис, сценичен костюм и рекламна графика.

Творбите са провокативни и смели, зареждащи с настроение и емоции и показват пътя на творческо израстване и професионалните умения на децата , придобити по време на обучението в съответната специалност. Талантливите ученици ще представят и своя последен проект - специалностите в училището по изкуства през техния поглед, които под формата на флаери ще бъдат подарък за гостите на събитието. На официалното откриване на представителната изложба се очаква да присъстват проф. Светозар Бенчев - декан на факултета за изящни изкуства при Националната художествена академия , Митко Иванов - председател на Дружество на художниците в Бургас и един от знаковите художници на съвремието ни Стоян Цанев.

Какво провокира като теми талантливите момчета и момичета и как ги интерпретират със средствата на изящните изкуства ще разберат всички, които дойдат на откриването на изложбата на 14 юни - четвъртък в 18 часа в Залата на Дружество на художниците - Бургас,ул.Александровска 22.

Изложбата се осъществява съвместно с Дружеството на бургаските художници.   

Коментари

Още от последните новини