Мутри заплашвали следователя на Митьо Очите

Мутри заплашвали следователя на Митьо Очите - E-Burgas.com

Следовател Иван Христов, който беше заподозрян в покровителство над Димитър Желязков – Митьо Очите, твърди, че семейството му е било заплашвано и че не е бил на заплата при несебърския бос. Това каза Христов пред Нова тв. ”Не смятах, че съм настъпил интересите на някого, но явно съм. Това ще се разбере.

За тегления заем от 100 000 евро съм си ипотекирал апартамента в Бургас, който е закупен с пари от Камбоджа, така съм взел заведението си". Това заяви в ефира на Нова телевизия следователят Иван Христов, сочен за човекът разпъвал чадър над Митьо Очите.

"Смятам, че някой си е позволил да дезориентира ръководството и главния прокурор. Ние работим по случаи, образувани от прокуратурата. Търсете източниците на тази информация в МВР", каза още той. "Тулупа лъже, готов съм да застана на детектор на лъжата за отношенията ми с Митьо Очите", каза следователят. В заведението на съпругата му идвали „някакви странни елементи, здрави, с голи глави и казват, че трябва да внимаваме много какво говорим”.

Според един от осъдените за атентата срещу Желязков през 2001 г. - Стоян Димитров-Толупа, парите на следователя били с друг произход. При заложената бомба тогава загинаха съпругата на Очите, брат й и бодигард на боса. „Митьо удари един сак с пари и те ме признаха за виновен”, твърди Толупа от затвора.

Христов категорично отрича. И казва, че не разбира защо е отстранен от длъжност. Не разбирал и обвиненията от главния прокурор Сотир Цацаров, който определи като „недопустим” начина на живот и работа на следователя.

Коментари

Още от последните новини