Моряк уши гоблен с лика на „Св. Николай Чудотворец“

Моряк уши гоблен с лика на „Св. Николай Чудотворец“ - E-Burgas.com
снимка: focus-radio.net

Именикът Никола Войнов уши гоблен с лика на „Св. Николай Чудотворец“. 60-годишният моряк каза пред радио „Фокус“, че има непопулярно сред мъжете хоби – да шие гоблени.

„В чест на светеца, чието име нося – „Св. Николай Чудотворец“ уших гоблен с неговия лик. Заедно с лика на „Св. Георги“, който също съм ушил, но за сина ми-Георги, осветих двата гоблена в църквата“, сподели Войнов. Сред ръчните произведения на 60-годишния моряк, който кръстосва моретата през по-голямата част от годината, са и „Тайната вечеря“, „Мона Лиза“, „Дамата в червено“, „Замъка Ив“, „Ковачницата“, и мнго други.

Войнов отбеляза, че създава ръкоделието си по време на рейсовете, които прави като моряк. Специално за днес той каза, че се подготвя за този ден с богата трапеза, около която ще събере семейството си,  близки роднини и приятели, както повелява традицията – с шаран. Никола Войнов присъства за първи път на превърналата се в традиция за град Бургас обща снимка на именниците на този ден. Той допълни, че пътува много и няма възможност да идва всяка година, но ако има възможност следващата година непременно ще присъства.

Коментари

Още от последните новини