Моряци ветерани се запознаха с възможностите за съвременно лечение в Болница „Тракия“

Моряци ветерани се запознаха с възможностите за съвременно лечение в Болница „Тракия“ - E-Burgas.com
Гост на презентацията в Клуба на моряка беше един от най-известните съдови хирурзи в България, доц. д-р Димитър Петков, д.м

Клубът на моряка в град Бургас събра десетки ветерани с морски професии, които се запознаха с възможностите за съвременно лечение на широк кръг заболявания в старозагорската Болница „Тракия“. Много от моряците бяха дошли на презентационната среща с членове на своите семейства, заинтересовани от безкръвните методики, които предлага болницата.

„Болница „Тракия“ е едно от най-модерно оборудваните здравни заведения в страната, в което внедряването на най-новите достижения на световната медицина е непрекъснат процес“, посочи в презентацията си Стоян Стратиев, експерт „Връзки с обществеността“ в клиниката.

Основен акцент в работата на медиците в Болница „Тракия“ е в безкръвните, минимално инвазивни методики, които са много по-щадящи за пациентите. Истинското предимство на болница обаче е висококвалифицирания медицински екип на всяко едно отделение. Много от лекарите, работещи в Болница „Тракия“, са международно признати авторитети. Такъв е ръководителят на Хирургично отделение проф.д-р Александър Юлиянов д.м., който е член на Асоциацията на хирурзите в САЩ, началникът на отделение по Съдова и ендоваскуларна хирургия доц. д-р Димитър Петков, който е член на Международния cъвет на Европейското дружество по съдова хирургия (ESVS), началникът на отделението по Ортопедия и травматология д-р Петьо Братоев, началникът на Кардиологично отделение с инвазивен сектор и електрофизиологична лаборатория д-р Борислав Борисов, началникът на УНГ-отделение доц. д-р Петър Руев д.м. и много други.

Болница „Тракия“ работи по договор по почти всички клинични пътеки на Националната здравно-осигурителна каса. В същото време дава възможности за прилагане на модерни методики и апаратура, които не се покриват от Здравната каса, но са напълно достъпни за българските пациенти и обикновено са предпочитани от тях заради множеството им предимства.

Гост на презентацията в Клуба на моряка беше един от най-известните съдови хирурзи в България, доц. д-р Димитър Петков, д.м., който подробно разясни възможностите за безкръвно или ендоваскуларно лечение на редица съдови заболявания в ръководеното от него отделение в Болница „Тракия“. Доц. Петков разказа за постижениета на екипа му в успешното лечение по ендоваскуларен път на аневризми (патологично разширение) на коремната аорта – едно коварно, животозастрашаващо състояние и за ангиографският контрол, с който съдовите хирурзи диагностицират и отпушват безкръвно запушени съдове в крайниците и коремната област. Особено внимание в лекцията беше отделено на възможностите за лечението на стесненията на сънните артерии в отделението – една операция, която предпазва пациентите от развитие на инвалидизиращи и животозастрашаващи инсулти.

Представени бяха и отличните резултати от лазерното лечение на разширени вени със специално радиерно влакно, излъчващо лъчение в радиус 360 градуса, което „слепва“ разширената вена. Така патологичния кръвен поток в нея прекъсва и по-късно тя постепенно изчезва.

Доц. Петков отговори на много въпроси. Моряци и организаторите на събитието си обещаха тази среща да не е последна.

Галерия
Коментари

Още от последните новини