Монтират табели "Убий скоростта, спаси дете!" в близост до училищата в Бургас

Монтират табели

В края на лятото Радио FM+ отново стартира кампанията "Убий скоростта, спаси дете". Инициативата, чието начало е дадено през далечната 2004 г., насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

За тази цел се избира най-видимата за всички шофьори мобилна платформа - задното стъкло на превозните средства  от градския транспорт. През следващите дни из обществените автобуси в редица големи български градове, сред които и Бургас, ще бъдат позиционирани общо 600 стикера с визията и логото на кампанията. 

Освен тях, в Бургас и Варна ще бъдат монтирани 30 броя информационни табели на кампанията "Убий скоростта, спаси дете!" в близост до училища. Такива знаци са поставени през 2015 г. в София и през март 2017 г. в Благоевград. 

Освен предупредителни стикери и информационни табели, в ефира на радио FM+ звучат посланията на редица известни личности, дали своята подкрепа за "Убий скоростта, спаси дете". Сред тях са Теди Москов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Ути Бъчваров, Юлиян Вергов, Георги Господинов, Хилда Казасян.

Тази година екипът на радиото е планирал боядисването на пешеходни пътеки в няколко града. В Бургас това ще се случи на 13 септември от 11 часа, с участието на кмета Димитър Николов.

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България; Спомогнала за наградата "Радио на годината" 2005; Награда EMMI за 2006 - USA; Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радио индустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.      

Партньори в инициативата на радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" традиционно са Роберт Бош-България и Оргахим АД-Русе.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград и Община Стара Загора, без чието съдействие инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.

Коментари

Още от последните новини