МОН публикува резултатите от второто класиране на седмокласниците

МОН публикува резултатите от второто класиране на седмокласниците - E-Burgas.com

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от второто класиране на седмокласниците, кандидатствали за прием в осми клас. Те могат да се видят ТУК

На 11 юли излезе първото класиране за държавния план-прием за гимназиите след седми клас. Тогава то показа, че Софийската математическа гимназия отново е с най-висок минимален бал за кандидатстване след седми клас в столицата - 485,750 точки от максимум 500.

11 573 ученици от София са участвали в националното външно оценяване след седми клас по български език и литература, съобщиха на 11 юли от МОН. По математика учениците са били 11 541.

Подалите заявление за класиране бяха 11 008. От тях 1100 не бяха класирани - 915 от София и 195 от страната, защото балът им не е достатъчен за паралелките, които са пожелали. Те участваха автоматично във второто класиране. В държавния план-прием след завършено основно образование в столичните училища са обявени 417 паралелки. От тях 233 са профилираните, а 184 - професионалните.

Учениците, приети на първото класиране, можеха да се запишат от 13 до 15 юли, включително. В същия срок можеха да подадат заявление за участие във втория етап на класирането тези ученици, които не са доволни от първия етап. Това ставаше в училището, в което вече са класирани.

Коментари