Модерна джаджа събира кучешки фекалии в Морскта градина

Модерна джаджа събира кучешки фекалии в Морскта градина  - E-Burgas.com

Иновативна машина ще осигурява почистването на тревните площи в Морската градина от животински отпадъци. Тя представлява мотоциклет, оборудван с необходимата апаратура за извършване на санитарната дейност.

Машината се управлява от един човек, а фактът, че е на две колела, позволява да бъде много мобилна и да достига лесно да различни точки в парка, без да засяга растителността.

На практика почистването на фекалиите от животни се извършва чрез сонда. Тя изсмуква боклука от земята и го събира в специален контейнер. Той е зареден с препарати за дезинфекциране на отпадъците и ги прави безвредни за околната среда при изхвърлянето им на определените за целта места.

След почистване сондата обработва с дезинфекциращ препарат и мястото, от което е премахнат боклука. Това от своя страна няма да позволява евентуалното разпространение на паразити и други опасни за здравето микроорганизми.

Чистотата на града е важна, но Община Бургас напомня, че стопаните са длъжни да почистват след своите домашни любимци. Установените нарушителите се наказват с глоба.

Коментари

Още от последните новини