Младите артисти Наталия и Елиза с един по-различен поглед над бургаските солници (видео)

Младите артисти Наталия и Елиза с един по-различен поглед над бургаските солници (видео) - E-Burgas.com

Видеото "To the salt" съчетава музика, танц и красотата на лагуната край Атанасовското езеро

Един под различен поглед на бургаските солници показаха младите артисти Наталия Сидоренко и Елиза Кънчева. 

Наталия се заминава с режисура, операторско майсторство и видеомонтаж, а Елиза е дългогодишна танцьорка и понастоящем педагог. Двете момичета са работили заедно и по други проекти, а новият им такъв е видеото “To the salt”, което е снимано на бургаските солници.

Мястото напоследък е любимо на много фотографи и оператори заради екзотиката и красивите гледки, които предлага. Наталия и Еликза обаче предлагат един по-различен поглед, който съчетава музика, танц и природните дадености на околната среда. 

“Локацията сама по себе носи много сила, красота, вдъхновение и тя бе основният двигател за заснемане на видеото. Танцът беше изцяло в ръцете на Елиза, като търсихме усещането за органика, да се слеем с пространството, без претенция да създаваме опозиция, а по- скоро за единство между движението и природната среда. Определено си беше повече дует между танцуващото тяло и водата, от колкото момиче танцуващо във водата. 

Имаше много моменти на съпротивление, синхронизиране, но накрая движението и водата успяха да влязат в синтез Заснемането на динамично движение във водата определено не беше лесна задача. Всеки, който е влизал в соленото езеро знае- солта далеч от лицето, но тук спазването на това неписано правило определено не беше възможно. Въпреки всички съпротиви, не искахме да се отказваме и си доснимахме всичко до край” споделиха Наталия и Елиза. 

Самото заснемане на клипа не е било никак лесно, тъй като е осъществено през сeптември, когато температурата на водата и въздуха вече са по-ниски. И въпреки, че продължителността му е само малко над две минути, то снимките отнемат много повече време. 

“Снимахме поне час и половина във водата. Към средата един човек дойде и ни каза че ще припаднем. Ами не припаднахме...” разказва Наталия. 

Oще сборни и самостоятелни проекти на Наталия Сидоренко може да видите на нейния сайт

 

Коментари