Млади огнеборци ще мерят сили в Бургаско

Млади огнеборци ще мерят сили в Бургаско - E-Burgas.com

Два дни млади огнеборци ще мерят сили в Бургаско. Днес стартират игрите за ученици, посветени на Международния ден на пожарникаря (4 май).

От 10.00 ч. днес, на градския стадион в кв.”Долно Езерово”, Втора Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас организира традиционното състезание за деца „Млад огнеборец”, в което малчугани на възраст между 12 и 16 год., ще премерят сили в две атрактивни дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”.

Ден по-късно – на 04-и май /петък/ от 10.00 ч. на градския стадион в Созопол, ще се проведат ХIХ-тите районни състезания на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, организирани от Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

В състезанието ще премерят сили отборите на:

 1. ОУ „Св. Княз Борис I” - ЦГЧ, гр. Бургас
 2. ОУ” Антон Страшимиров – к/с „Славейков” гр. Бургас
 3. ОУ “Климент Охридски” к/с “Изгрев” гр. Бургас
 4. ПМГ “Акад. Никола Обрешков” – гр. Бургас
 5. СОУ Св. Св.”Кирил и Методий” гр. Созопол
 6. ОУ „Христо Ботев” с. Маринка община Бургас
 7. СУ”Васил Левски” гр. Малко Търново

Всеки отбор ще се състои от 10 участници, които ще се състезават в гореупоменатите две дисциплини. Отборите победители и от двете състезания ще участват в Областното състезание на младежките противопожарни отряди ”Млад огнеборец”, предвидено да се проведе в края на месец май в Поморие.

Коментари

Още от последните новини