Младежи от Варна: Безплатните изследвания ни позволяват да следим здравословното си състояние

Младежи от Варна: Безплатните изследвания ни позволяват да следим здравословното си състояние - E-Burgas.com

Кампанията „С любов към здравето” се разраства и във Варна. Започнала в Бургас първата от поредицата събития за Варна вече се реализира този уикенд. Младежи от града преминаха през безплатни профилактични изследвания. Пакетът „Фитнес старт“ осигури възможност за наблюдение на физическото състояние сред  младите хора. Събитието се организира от  Mедицинска  лаборатория „ЛИНА” и клон Варна към Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС”.  25 млади хора се възползваха от профилактичните изследвания на най-добрата лаборатория по Черноморието.
 
„Периодът на изследванията са съобразени с настъпване на студените дни. Безплатният профилактичен пакет е за хора в активна възраст. Той включва профилактични изследвания: пълна кръвна картина, кръвна захар, холестерол, урина; изследвания на ензимите на черния дроб АСАТ и АЛАТ и проследяване на функцията на бъбреците чрез изследване на креатинин. „Фитнес старт” е подходящ за тези, които искат да поддържат добра физическа форма и посещават фитнес, искат да разберат дали диетата им влияе добре, но и за всички останали“, споделиха от медицинска  лаборатория „ЛИНА”.

“Изключително важно е всеки един млад човек да се грижи за здравословното си състояние. Профилактиката е основен инструмент за да бъдем внимателни към здравето си. Ние младежите от сдружението целим да бъдем в подкрепа на всеки един активен човек“, каза Паша Александрова, председател на клон Варна към Национално Сдружение  „Младежки Глас”.

Очаквайте още безплатни събития на официалната страница на сдружението: www.facebook.com/mg2007 и www.mg2007.bg .
 
 

Коментари

Още от последните новини