Млад мъж преплува езеро, за да помогне на болно дете

Млад мъж преплува езеро, за да помогне на болно дете - E-Burgas.com
Снимка: БГНЕС

23-годишният студент Теодор Цветков преплува благотворително езерото в Лесопарка „Липник“ край Русе.

Младежът организира акцията в подкрепа на 3-годишната Мартина Танева от Банско, която пострада преди няколко месеца. Момиченцето изпадна в кома след поглъщане на желатинова капсула, последва операция в чужбина, а сега има нужда от средства за рехабилитация, предава БГНЕС.

Теодор разказва, че е научил за случая от социалните мрежи, където следи групите за хора, които имат нужда от помощ. За него благотворителността е нещо нормално и участва често в инициативи, които подкрепят най-вече деца – с увреждания или заболявания. И тъй като е треньор по плуване, вадил е през 2016 г. Богоявленския кръст от Дунава, решава да направи благотворително плуване в езерото. Смята, че това е атрактивно и ще привлече много хора за каузата. И се оказва напълно прав, тъй като на брега на езерото днес се събраха десетки русенци с децата си.

При температура на въздуха 8 градуса и на водата 1 градус младежът преплува около 200 метра от единия до другия бряг. Успоредно с него се движеше лодка с лекар и водолаз, които да помогнат, ако нещо се обърка. Под окуражителните викове на публиката Теодор успешно излезе на брега, поздравен с ръкопляскания от всички.

„Трябва да си помагаме един на друг и да докажем, че все още има добри хора и не само по Коледа стават чудеса“, сподели младежът. А резултатът от акцията бе повече от отличен – събрани са около 3000 лв., които бяха преведени по дарителската сметка на малката Мартина, за да подпомогнат рехабилитацията й.

Коментари

Още от последните новини