Мият по график улиците в Бургас

Мият по график улиците в Бургас - E-Burgas.com

С първите топли слънчеви лъчи и положителни температури в Бургас започна и мащабно почистване на уличните платна от наслоената през зимата кал и използваните специални антилед материали, съобщина от пресцентъра на общинската администрация.

С приоритет в почистването са улиците, по които се движи обществения градски транспорт, пътните платна с обществено значение и вътрешнокварталните улици.

Кампанията стартира късно снощи от ул. "Цар Петър", бул. "Христо Ботев" и пресечните им ул. "Иван Вазов", "Цар Асен І", "Александър Велики", "Сливница", "Княз Борис", "Пробуда" и "Македония".

Булевардите и улиците се мият с автометачни машини, а където се налага и ръчно с отцепване на движението. Почистването се извършва в късните часове на нощта от 22.00 до 06.00 часа, когато не е натоварено движението. Целта е да не се предизвикват задръствания и да не се пречи на пътния трафик.

Почистването се осъществява по график от екипи на сметопочистващите фирми със специализирана техника, а през деня и ръчно, където е необходимо.

Почистването на улиците ще подобри състоянието на пътните настилки след тежката зима, както и качеството на въздуха в града чрез намаляване на праха, натрупан по тях.

Коментари

Още от последните новини