Митрофанова сравни нашествието в Украйна с руско-освободителната война (видео)

Митрофанова сравни нашествието в Украйна с руско-освободителната война (видео) - E-Burgas.com

С руско-освободителната война сравни руския посланик у нас Елеонора Митрофанова нахлуването на Русия в Украйна. Това се случи днес - навръх Трети март.

Във видео, публикувано на официалната страница на посолството във Фейсбук, тя заявява, че България е получила свободата си и сравни ситуацията в Донбас с турското робство в България. 

Митрофанова говори на фона на българското и руското знаме, както и портретите на президента Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров. 

В триминутното видеообръщение Митрофанова говори най-вече за войната в Украйна, опитвайки се да оправдае военните действия на Русия.

"Руско-турската освободителна война получава отзвук и в днешни дни. Сънародниците ми възприемат събитията в Украйна по същия начин както и събитията преди 144 години - като справедливи, отдавна назрели действия в защита на жителите на Донбас от нацисткия киевски режим, който безразборно убива беззащитното гражданско населението в продължение на 8 години. Многото ни опити да решим конфликта по дипломатически път не донесоха резултат. Вместо да послушат жителите на ДНР и ЛНР, да се окаже натиск на украинските власти да спазват Минските споразумения, западните страни продължаваха да въоръжават фашистките украински групировки, подтиквайки ги към решителни действия против мирното население на Донбас.

С такова противоречие не можем да се примирим. То е в противоречие с нашите хуманистични и християнски ценности. В този ден бих искала да призова българските граждани да се замислят и да погледнат на случващото се в Украйна с незамъглен от антируската пропаганда поглед. В момента на територията Украйна се води специална военна операция за демилитаризация и денацификация на престъпниците от киевските власти, които от 2014 г. водят война срещу собствения си народ. Напомням, че в своята история Русия никога не е започвала война, тя ги е завършвала. Убедена съм, че нашето дело е право. И накрая искам отново да поздравя всички българи за Националния празник."

Коментари

Още от последните новини