Митьо Очите: С Бенчев спахме в различни хотели, не знаехме, че съм издирван

Митьо Очите: С Бенчев спахме в различни хотели, не знаехме, че съм издирван  - E-Burgas.com

"Очаквам да бъда оправдан. Две години минаха и още не мога да разбера какво толкова съм направил" заяви Бенчо Бенчев

Нито аз, нито г-н Бенчев знаехме, че съм издирван. С него се видяхме случайно в Гърция на паркинга на един хотел и го помолих да пътуваме заедно за Турция, защото и двамата сме болни хора. В Истанбул продължихме да се виждаме, но отседнахме в различни хотели. Аз сам направих резервацията за моята стая. 

Това заяви Димитър Желязков - Очите чрез видеовръзка по време на днешния разпит по делото за укривателство срещу Бенчо Бенчев.

Във версията му обаче имаше много бели петна, като Желязков не успя да си спомни името на момичето, с което е пътувал до Гърция и колко време е останал там, нито кога и как е резервирал стая в хотела в Истанбул. 

По думите му по пътя с Бенчо Бенчев си говорили за болести, като не е ставало дума за това, че е издирван, тъй като никой от двамата не го е знаел. Границата с Турция преминали безпрепятствено. Вечерта в Турция двамата излезли на вечеря, като с тях имало и други хора, но Желязков не си спомнял как се казват. След това решили да изпият по едно питие в хотела на Бенчев, но преди това да стане, Желязков бил арестуван от полицията. 

"Две години минаха и не мога да разбера какво толкова съм направил, че да бъда обвиняем. Очаквам справедлив процес и да бъда оправдан" заяви Бенчо Бенчев пред журналисти на почивката на заседанието. 

 

Коментари

Още от последните новини