Митьо Очите oстава без работа, освобождават го от "Аркус-Сигурност"

Митьо Очите oстава без работа, освобождават го от
снимка: bTV

Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите скоро ще се раздели с позицията си на консултант на охранителната фирма „Аркус-Сигурност”. Това стана ясно от думите на неговия работодател – съдружникът и управител в компанията Иван Владимиров пред bTV.

„В момента тече процедура по неговото освобождаване. Тъй като има немалка степен инвалидност, беше необходимо да направим консултация с Инспекцията по труда как да го освободим, за да си запази правата”, обясни той.

При ареста си в Турция Димитър Желязков бил в отпуска. Началникът му търсил ли го е след обявяването му за международно издирване? „И какво да му кажа – да си дойде ли?”, запита Иван Владимиров, като допълни, че и полицията не го е търсила по случая.

В ефира на bTV бившият началник на районни управления и на Криминалната полиция в морския град на няколко пъти подчерта, че той е шеф на Очите, а не обратното. Наложи му се да направи това уточнение заради показания на Желязков пред спецсъда от май, когато (преди адвокатът му да го посъветва да се поправи) същият заявява за Владимиров: „Аз го взех от друга фирма”.

Той не знае застреляният при мелето в Слънчев бряг охранител и собственик на 40% дял в „Аркус” да е бил личен гард на Желязков. Не коментира и обстоятелствата около решението на близките да се откажат от акциите безвъзмездно.

Защо обаче и охранителите от „Аркус” наричат Димитър Желязков „Шефе” (отново от показания от спецсъда)? „Може би изпитват известен респект от биографията му”, отговори Владимиров.

Той също е запознат с някои събития от живота на несебърския бос. Познава го „сигурно от повече от 20 години, както познавам огромна част от лицата, представлявали оперативен интерес за полицията навремето”. Владимиров уточни, че е работил с него „в ситуации на профилактични мероприятия и разследвания, касаещи престъпления, извършвани от други лица”.

Запитан защо охранителите от "Аркус" наричат Димитър Желязков "Шефе", Владимиров отговори, че "може би изпитват известен респект от биографията му".

Коментари

Още от последните новини