Митьо Очите и Брендо в спор за остров на Наполеон

Митьо Очите и Брендо в спор за остров на Наполеон - E-Burgas.com

Остров

Частен остров, разположен във венецианската лагуна, който е бил във владение на Наполеон от 1797 до 1815 г., се продава за 9,5 млн. евро. Кандидатите за покупка са много, като вече има заявки и от българска страна. Става въпрос за бившия наркобос Димитър Желязков- Очите, както и кокаиноният крал Евелин Банев-Брендо. Двамата имали амбиции да развиват елитен туризъм на острова.

На апетитната земя се намира крепост от времето на императора, преустроена в жилищна сграда. Тя се разполага на 170 кв. м площ и много от оригиналните й детайли са се запазили през последните 200 години.

Криволичещи алеи под сянката на кипариси и вековни широколистни дървета водят до зданието. На разположение на обитателите му са три бани, луксозно оборудвана кухня, огромен хол, веранда с изглед към морето. В китния двор са подредени дървени маси и пейки, има беседка и кладенец с прясна вода.

Островът е освободен от австрийска власт през 1859 г. Като министър-председател в правителството на Прусия Ото фон Бисмарк в съюз с Италия успява да завладее венецианската лагуна през 1866 г. Апетитният остров е в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

Коментари

Още от последните новини