Митничари с топ удар на пристанището! Откриха цигари за над 800 хил.лв., перфектно укрити в дъски (СНИМКИ)

Митничари с топ удар на пристанището! Откриха цигари за над 800 хил.лв., перфектно укрити в дъски (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Бургаските митничари направиха топ удар на бургаското пристанище вчера. Служителите успели да разбият тежка контрабанда на цигари, на обща стойност 834 хил. лв. Стоката, която вероятно е била предназначена за българския пазар, била разпределена в 111 312 кутии, с беларуски бандерол.

Всъщност съмненията за укритите стоки се пробудили в служителите на Закона, още в началото на месеца, като веднага започнало разследване за извършено тежко митническо престъпление на територията на пристанището, но едва вчера го разкрили.

Контрабандната стока пристигнала на пристанището на 1 август, с кораб, плаващ под иберийски флаг, дошъл от Турция и превозващ контейнери с шлифовани дъски от бор. В един от контейнерите по изключително прецизен начин кутиите цигари били скрити в дъските. На митницата обаче, когато контейнерът бил селектиран и проведен под рентген, бдителни служители, забелязали тънката разлика в плътността на дъските и наредили да бъде извършена физическа проверка на съдържанието. Така едва вчера били открити нередностите.

„Иглолистният материал е перфектно укритие за контрабандните цигари и тези, които се занимават с това изключително добре са се погрижили те да преминат“, заяви на специален брифинг днес зам.-директора на Агенция „Митници“ Юлиян Мирков.

Започнало е досъдебно производство с предмет контрабанда на стоки за търговски цели в особено големи размери. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор, както и глоба до 100 000 лв.

Галерия
Коментари

Още от последните новини