„Мисията невъзможна“ продължава и през 2020: Как се стига до НОИ в Бургас (Видео)

„Мисията невъзможна“ продължава и през 2020: Как се стига до НОИ в Бургас (Видео) - E-Burgas.com

Мъките на гражданите продължават въпреки че още миналата пролет казусът стигна и до прокуратурата

И през новото десетилетие бургазлии продължават да се сблъскват с култовото заглавие от поредицата на Брайън де Палма, но не в опити да шпионират, а за да достигнат по нормален начин до сградата на Националния осигурителен институт. Изпълнения с приключения път (Виж тук) прекарва гражданите през какви ли не чукари, тъй като официалният вход на държавната институция, е в частен двор.

На официалния портал стои пазач в напреднала възраст, който с досада отпраща всеки дръзнал да се отправи към входа на НОИ. Съобщава му, че това е частен терен на Ивайло Дражев и не може да допусне никой. Оттам гражданите започват обиколката към задния двор на сградата, което на практика е невъзможно за инвалиди или възрастни хора. Упътвани са чрез принтирани стрелки върху ламинирани листи.

„Гражданите сме данъкоплатци и не ни интересува дали е частен терен, на кой е и защо е затворен. Интересува ме да имам нормален достъп до сградата, за да си свърша работата“, недоволства Господинка Стамболиева. Само за минути десетки се сблъскват със заключения портал и тръгват в различни посоки в търсене на правилния път.

Още миналата година собственикът на земята Ивайло Дражев съобщи, че той е частен и го е затворил заради пияници, които ежедневно ползвали терена като тоалетна. От своя страна НОИ подаде сигнал до прокуратурата, но очевидно до ден днешен няма решение и стотици бургазлии да се объркват заради затруднения достъп до една от най-важните институции.   

Галерия
Коментари

Още от последните новини