Министерството на туризма предлага 60 плажа на концесия

Министерството на туризма предлага 60 плажа на концесия - E-Burgas.com

Министерството на туризма подготвя 60 плажа за отдаване на концесии, но приоритетно ще се обявят процедурите за онези пясъчни ивици, които нямат частни стопани или изтичат договорите с досегашните фирми, за да може следващото лято да имат осигурени спасители, медицински пунктове и различни плажни услуги. Освен това идното лято мобилно приложение ще казва къде колко струват чадърите и плажовете по българското Черноморие.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусия "Прозрачност и ефективност на концесиите в България“, организирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България днес, съобщи mediapool.bg

Та допълни, че тези процедури по концесиониране ще се проведат по новата наредба, която дава тежест от 40 процента на предвидените от кандидатите да стопанисват морските плажове цени за чадърите и шезлонгите.

Ангелкова поясни, че във всички формули се определя базисна цена за чадър и шезлонг, като цената ще варира в зависимост от спецификата на плажа и близостта до наличието на леглова база в населеното място, до което се намират. За плажове, разположени до населени места под 10 хил. души, цената ще е до 2 лв., в такива с над 10 хил. души – 3 лв., а при националните курорти – 4 лв.

Коментари

Още от последните новини