Министерство на туризма събира идеи за успешно поддържане и управление на плажовете

Министерство на туризма събира идеи за успешно поддържане и управление на плажовете - E-Burgas.com

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проекта на Закон изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗИД на ЗУЧК).

В хода на общественото обсъждане ще се приемат мнения и становища, които ще бъдат отразени в законопроекта.

Предложените изменения и допълнения в ЗИД на ЗУЧК са насочени към цялостното  и по-пълно уреждане и регулиране на обществените отношения в областта на поддържането и управлението на морските плажове.

Основните цели на Проекта за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) са:

- да бъде доразвита нормативната база, способстваща въвеждането на възможността за групиране и класифициране на морските плажове, съобразно техните физико-географски дадености и видовете туристически услуги, които могат да бъдат предоставяни в рамките на дейностите по стопанисването им;

- създаване на максимален баланс между удовлетворяване на изискванията и нуждите на потребителите;

- постигането на устойчивото развитие и конкурентоспособност на националния туристически продукт, в съчетание с осигуряване защита на потребителите на туристическите услуги.

- определяне на компетентността на административните органи при установяване на административни нарушения и налагане на административни наказания.

- целесъобразно разходване на приходите от концесии и наем на морските плажове от общините.

- хармонизиране на процедурата по предоставяне на концесии със ЗИД на Закона за концесии

Публикуваният Проекта на Закон за изменения и допълнения на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗИД на ЗУЧК) може да откриете на:

http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/za-obshtestveno-obsuzhdane/proekt-na-zakona-za-izmenenie-i-dopulnenie-na-zakona-za-1

Коментари

Още от последните новини