Министър Радев: Ситуацията в Бургас беше неизбежна при такъв дъжд

Министър Радев: Ситуацията в Бургас беше неизбежна при такъв дъжд  - E-Burgas.com

Основната причина за ситуацията в Бургаска област са дъждовете. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в бургаското село Черни връх, въз връзка с бедственото положение в общините Бургас и Камено в областта, предаде Агенция "Фокус".

Видяхме какви са пораженията. Пътувайки насам видяхме това, което се е случило. Първото впечатление, което имаме, че дъждовете са били толкова големи, че е нямало как да не се случи такова нещо. коментира Радев. Той отбеляза, че прогнозата е била за количества около 20-30 л/кв. м.. след тоза от МВР чрез ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са предупредили всички области, че ще има 40-50 л/кв. м. "Оказва се. че на места са стигнали до 200 л/кв. м. Това означава, че основната причина за това, което се е случило във всички села. са дъждовете", заяви Радев.

"Тук е мястото с колегите да изкажем съболезнованията си на близките на тримата загинали. Хубаво е, че са направени всички други неща и не се е случило по-голямо нещастие. Взети са всякакви мерки, не виядаме бедстващи хора -всички, които са имали нужда, са или в роднини, или в кметствата. Електричество и питейна вода има навсякъде. Няма нужда от храна. Пътищата са проходими. Навсякъде има пътища и жандармерия" каза още вътрешният министър.
 

Коментари

Още от последните новини