Министър Нанков: Изпускаме язовирите контролирано, овладени са свлачищата на АМ "Тракия"

Министър Нанков: Изпускаме язовирите контролирано, овладени са свлачищата на АМ

Язовирите „Ясна поляна“ и „Ново Паничарево“, които поддържа ВиК – Бургас, се изпускат контролирано. При 450-460 м3/секунда допустим обем, изпускаме контролирано около 18 до 20 м3. 18% е свободният обем на  яз. „Камчия“, който също се стопанисва от дружеството. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред журналисти в с.Черни връх. Той съобщи още, че няма прекъсване на водоподаването. Ако не заработят помпите в селата с проблеми, има налична питейно-битова вода в рамките на два дни.

В ранния следобед бяха преодолени последствията от 4 големи свличания на АМ „Тракия“, образували  се в следствие на обилните валежи, като основното свличане беше в участъка около 330-331 км.  Аварийни екипи, пътноподдържащите фирми и служители от Областно пътно управление – Бургас работят от 3 часа сутринта в проблемните участъци на магистралата, посочи регионалният министър, който по-рано направи инспекция на засегнатите участъци от автомагистралата. Проблем остава оттичането на канавките, като ще изчакаме да спрат валежите, за да бъдат почистени, каза Нанков, посочвайки, че няма пътнотранспортни произшествия по АМ „Тракия“.

Затворен остава участъкът от републиканския път Братово през Полски извор. Отворихме участъка Долно Езерово-Братово. На пътното платно в участък по пътя Бургас – Средец в рамките на 400 метра има земни и водни маси. От няколко часа там сме създали организация на движение еднопосочно само в едното платно, посочи министър Нанков.

Коментари

Още от последните новини