Министър Демерджиев: Има данни, че полицейски автомобил ескортира автомобил с мигранти

Министър Демерджиев: Има данни, че полицейски автомобил ескортира автомобил с мигранти - E-Burgas.com

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев каза в студиото на „Събуди се”, че има съмнения за пропуски на служители на ведомството, които подкрепят каналджиите по границата.

„Видях много хора които съвестно изпълняват дълга си и това ни мотивира да обърнем внимание на тези, които саботират. Имаме сигнали по тях. Работим по няколко случая със сериозни съмнения за подпомагане. За между двама и четирима служители става въпрос. Има други в системата, за които има данни, но няма достатъчно доказателства. За повече от четирима има доказателства и по тях се работи. На изпълнителско ниво са повечето”, разкри министърът.

„Различни са действията. Нямаме доказателства да са взимали пари, но са пропускани транспортни средства с мигранти. Има данни, че полицейски автомобил ескортира автомобил с мигранти”, допълни ресорният министър.

Демерджиев коментира и обстановката в страната след обилните дъждове, които предизвикаха наводнения на места в петък.

„Хубавото, което видях, е изключително бърза реакция и взаимопомощ между различните звена на МВР, Министерството на отбраната, както и една аварийно-спасителна група към Столичната община, членовете на която изключително адекватно помагаха на място”, каза министърът.

По думите на Демерджиев в района все още има къщи, които не са проверени. „След като водата се оттегли, започна проверка на къщите, през които е преминало значително количество и не са били огледани”, подчерта той. Няма загинали хора в следствие на бедствието няма и сериозно пострадали, увери министърът на вътрешните работи.

Коментари

Още от последните новини