Министър Ангелов идва в Бургас заради липсата на легла за пациенти с Covid-19

Министър Ангелов идва в Бургас заради липсата на легла за пациенти с Covid-19 - E-Burgas.com

Пред всички университетски болници, както и пред лечебните заведения, които са държавна собственост, ще бъдат разкрити специализирани ковид пунктове. Достъпът до тях няма да бъде ограничаван по никакъв начин. Срокът за разкриването им е до 6 ноември, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

„Нека само не си представяме едни дълги опашки и скупчване. Ако се чака пред тях трябва да се спазва дистанция, защото под 1,5 м опасността е реална“, подчерта министъра.

Ангелов каза също, че високият брой на починалите днес – 51, ще бъде проверен, за да се знае дали наистина починалите са отчетени в рамките на 24 часа или става въпрос за забавяне.

Министърът съобщи, че заминава за Бургас, където е обещано да се разкрият 20 допълнителни легла за пациенти с коронавирус. „Отивам да видя с очите си дали се е случило“, каза Ангелов.

Най-добрият начин е предписанията да се връчват на хартия, защото те са основание за издаване на болничен лист от личния лекар, каза още той. "Ако ситуацията продължи да се задълбочава като брой заболели, можем да предприемем и другото – уведомяване по електронен път и със SMS. Такава е и ситуацията в Германия. Колегите там се отказаха да правят епидемиологично проучване и разчитат на съвестта на заразените", заяви здравният министър.

Коментари

Още от последните новини