Миграционният поток към България се засилва

Миграционният поток към България се засилва   - E-Burgas.com

Балканският маршрут е напълно затворен, по тази причина мигрантите ще се опитат да проникнат в Европа през България и Албания. Политическата раздробеност ще продължи да бъде доминиращата тенденция в Европа през второто тримесечие на 2016 г, се казва в Анализ-прогноза на американската агенция „Стратфор“ за развитието на Европа през второто тримесечие на 2016 г, цитиран от БГНЕС.

Времето се затопля, мигрантският поток от Близкия изток за Гърция няма да отслабне и все повече мигранти ще се опитат да се доберат до Италия. Европейската комисия и германското правителство ще се опитат да запазят Шенгенското споразумение, разрешаващо свободното предвижване между държавите, но превърналият се в норма граничен контрол в някои европейски страни ще бъде запазен, особено след терористичните атентати в Брюксел. 

Великобритания в края на тримесечието ще гласува, избирайки дали да остана или не в Евросъюза, по тази причина опитите островът да бъда запазен в състава на континенталния блок ще се усилят както вътре в Обединеното кралство, така и в чужбина. 

Коментари

Още от последните новини