Между 5 и 10 лева за чадър и шезлонг по родните плажове

Между 5 и 10 лева за чадър и шезлонг по родните плажове   - E-Burgas.com

Повече от половината българия няма да почиват през лятото, но какви цени да очакват тези, които все пак ще се отдадат на летен релакс и то на родното Черноморие? На централния плащ във Варна цените ще останат непроменени. Цената на чадъра е 5 лева, също толкова ще плащаме и за шезлонг. Очакванията са за много туристи и добър сезон. Има достатъчно спасители, въпреки че всяка година намирането на кадри е все по-трудно.

Цените на нощувките се запазват на нивото на миналата година. Ако някъде има завишения, те ще са в рамките от 2% до 5%. В началото на сезона цените в курорта „Златни пясъци” варират между 50 и 100 лева на нощувка на човек на базата „ол инклузив”. От 15 юни тези цени ще се повишат с 20-30%, а в най-силния сезон ще станат почти двойни, съобщава Нова телевизия. На централния плаж в Созопол чадър и шезлонг ще струват по 6 лева. Цените са по-високи в Слънчев бряг - на централния плаж там наемането на чадър и шезлонг ще е по 10 лева. Толкова ще се плаща за услугите и в "Златни пясъци". В Свети Влас пък ще ни искат по 8 лева.

Какви ще са мерките срещу кражбите?

Лятна жега, отпускарско настроение и приятна разсеяност - идеално време за крадците с бързи сръчни ръце, обучени за секунди да пребъркват чанти и джобове. Десетки местни и туристи всяко лято се оказват ужилени от джебчиите. Любими места на джебчиите са оживените - пазари, молове и спирките на градския транспорт, особено тези, които са в центъра на града. Затова по спирките и в автобусите и това лято ще има цивилни полицаи. Още двама командировани полицаи ще бъдат зачислени към тях, но за справяне с ловките крадци се разчита и на бдителността на хората. Повечето обаче избягват коментари по темата.

Actualno.com

 

Коментари

Още от последните новини