Медицински сестри от цялата страна на пето национално обучение

Медицински сестри от цялата страна  на пето национално обучение  - E-Burgas.com

Медицински сестри от цялата страна се включиха в петото национално обучение, организирано от фармацевтична компания „Фаркол“. То се проведе от 19 до 21 август в Боженци и събра над 50 операционни сестри от водещи  здравни заведения у нас. 

         Обучението има за цел повишаване на квалификацията и представяне на   новости в работата с ортопедични продукти, производство на „DePuy Synthes“, част от световната компания „Джонсън и Джонсън“.

         Тази година, освен познати хирургични техники за тазобедрено и колянно протезиране, лекторите презентираха и ново поколение изкуствени стави, сред които иновативна система за раменно протезиране. При особено тежки случаи, вследствие на увреда на тъкани или необратими костни изменения,  имплантирането на този вид протеза се оказва единствения полезен ход.  Тя е на българския пазар от края на миналата година, но много малко фирми я поддържат. Досега у нас са извършени няколко операции, при които е използвана иновативната система за раменно протезиране. Подробности за нея -  относно инструментариума и начина на работа даде Ивайло Георгиев – продуктов мениджър в „Джонсън и Джонсън“. Демонстрации на колянна и тазобедрена става, както и на протези за малките стави на пръстите на ръката направиха представители на отдел „Ортопедия“ във „Фаркол“.  

         „Продължаваме ежегодно да правим национални обучения с идеята да съдействаме за повишаване квалификацията на сестрите и най-вече запознаване с новостите в това направление на медицината. То се развива изключително динамично, а в същото време без операционните сестри не е възможна нито една ортопедична интервенция“, посочи Мина Базотева, административен ръководител на отдел „Ортопедия“ във „Фаркол“.

         Орпотедичните изделия на „DePuy Synthes“, част от „Джонсън и Джонсън“ заемат лидерска позиция в света според световните здравни регистри. В България техен ексклузивен дистрибутор е „Фаркол“.

         Специален гост на форума бе доц. д-р Пепа Митева, която представи модели за ефективна саморегулация в професионална среда.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини