МБАЛ „Бургасмед“ с безплатни прегледи на простатата в месеца на мъжкото здраве

МБАЛ „Бургасмед“ с безплатни прегледи на простатата в месеца на мъжкото здраве - E-Burgas.com

Уролозите от „Бургасмед“ се включват в инициативата за профилактика на мъжкото здраве Movember 2023 и през ноември всяка сряда от 10:00 до 12:00 ч. ще осъществяват безплатни прегледи за профилактика на рака на простатната жлеза. По време на прегледа, който ще се извърши в кабинет 506 на ДКЦ „Бургасмед“, ще се проведе и ултразвуково изследване. Безплатните прегледи ще се осъществяват след предварително записване на телефони  0892 222 525 и 056/ 999 980.


„Ранното диагностицициране на раковите заболявания е от изключителна  важност за правилното лечение. Колкото по-рано бъде диагностициран и лекуван всеки един патологичен процес, толкова повече намалява рискът от увреждане на организма. Съветвам пациентите да се профилактират и да посещават урологичен кабинет при появата на първи симптоми, а мъжете след 50-годишна възраст задължително веднъж в годината. Поради акцелерацията на много заболявания препоръчвам консултация да се прави всяка година след 45-годишна възраст“, коментира д-р Мария Часовникарова, началник на Отделението по урология на „Бургасмед“.


Тя уточнява, че за безплатните прегледи пациентите трябва по възможност да носят медицинска документация от предишни урологични  прегледи и медицински изследвания на ПСА (простатен специфичен антиген) и да бъдат с пълен пикочен мехур, т.е.да не са уринирали около 2 часа преди предстоящия ехографски преглед.

Коментари

Още от последните новини