Майката на нахапания от куче Ивайло: В Бургас по центъра и комплексите няма да видите бездомни кучета

Майката на нахапания от куче Ивайло: В Бургас по центъра и комплексите няма да видите бездомни кучета - E-Burgas.com

Майката на нахапания от домашно куче в София Ивайло – Веселина Стойчева, която е Бургас, сподели че в Бургас няма бездомни кличета нито по центъра, нито в комплексите. Жената, която от три месеца живее в София даде интервю за „Нова тв“, заедно със сина си от Пирогов, където в момента е настанено детето.

„Малко ме боли раната, но ще ми мине. Слагат ми инжекции, правят ми проби”, каза за „Събуди се” 8-годишният Ивайло, който бе нахапан от куче. Той обаче е категоричен, че не го е страх от кучета и ще продължава да ги обича.

„Синът ми е значително по-добре. Чакаме днес да сменим дренаж. Предстои сваляне на шевовете, да се види дали ще се маха горната част на кожата и лечение”, каза майката на Ивайло.

От полицията казват, че няма съставена експертиза за съставяне на досъдебно производство. Причината - собственикът на кучето казва, че притежава кучето от десет години, но от пет години не се грижи за него. Полицията работи по случая. Предстои да се потвърди кой е собственикът на кучето.

Майката на Ивайло съветва хората, които отглеждат животни да ги възпитават добре.

"По закон собственикът на кучето може да бъде лишен от свобода за срок от 3 години, ако експертизата покаже нанасяне на средна или тежка телесна повреда. В противен случай ще трябва да се води гражданско дело", обясни комисар Петър Веселинов, началник на 60-то РПУ-София.

Коментари

Още от последните новини