Матрос от Бургас сгащен с две кила трева

Матрос от Бургас сгащен с две кила трева - E-Burgas.com

29-годишен военнослужещ от Атия бе оставен в ареста след като бе спипан с наркотици. В жилището  на матроса в Меден рудник от Военна полиция били открити и иззети найлонови пакети с марихуана, с общо тегло 2000 грама.

По искане на Военноокръжна прокуратура – Сливен на Георги Ф. е наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10.09.2016 год. в град Бургас, без надлежно разрешително придобил и държал високорискови наркотични вещества – канабис /марихуана / с тегло около 2000 грама – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Военен съд – Сливен е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че матрос Георги  Ф. е  извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата на 13.09.2016 год. мярка за неотклонение „Задържане под стража” може да обжалва пред Военно-апелативен съд – град София.

Коментари