Масово бургаско участие на байк състезание в новия парк в Добрич (Снимки)

Масово бургаско участие на байк състезание в новия парк в Добрич (Снимки) - E-Burgas.com

Shore Invaders спазиха традицията и се върнаха с медал

Бургас за пореден път записа масово участие на сътезание по планинско колезедене. Този път клуб Shore Invaders, който е от най-големите в страната уважи мероприятието Mini DH-Dobrich и в новия скейт парк в града караха осем наши състезатели.

Един от най-титулуваните спортисти в Бургас – Николай Желев-Коки, завоюва бронзов медал в масовата категория от над 30 души до 14-годишна възраст, а Лъчезар Петков се класира четвърти при мъжете и също бе сред наградените. Така традицията тази година от всяко състезание бургазлии да се връщат с медали отново не бе нарушена.

Интересното е, че състезанието бе организирано от деца на 14-15-годишна възраст, които получиха множество похвали за дейността си и се бяха справили отлично. Добрич е един от градовете с най-много деца, обичащи велосипедите и планинското колоездене.

Преди година пък организатор на състезанието там бе треньорът и председател на бургаския клуб и школа Николай Желев, който с лични средства тогава подпомогна проявата и тя стана факт.

Утре дейните бургаски байкъри заминават за Ловеч, където ще се проведе третият кръг от даунхил сериите за деца у нас, преди последния етап, който ще е в Боровец.  

Галерия
Коментари