Маските стигнаха скандални цени от 6 лева за брой

Маските стигнаха скандални цени от 6 лева за брой  - E-Burgas.com
cross.bg

Тревогите на хората за разпространението на коронавируса захраниха тежка спекула с изчезналите от аптеките медицински маски, съобщава БГНЕС. По места маски вече могат да се намерят, но ако преди се намираха на цени от 6 до 20 ст. бройката, сега се търгуват между 2 и 6 лв.

"Ние ги продавахме по 7 ст. Сега има по лев, лев и нещо на едро се продава бройката. Аз също имам предложение за такива цени, но не ги купувам. Те се предлагат от случайни хора, които не се знае от къде са ги намерили и най-вероятно нямат и право да ги търгуват с медицински изделия. Спекулантите много бързо се появиха", коментира пред агенцията аптекарят Николай Костов.

Според него спекула има както по веригата, така и още на ниво производител. „Още от завода тръгват на 6 - 8 долара на една маска. Цените на маските всеки ден се променят. Някои използват момента, за да забогатеят, защото става дума за стотици хиляди левове", добавя Костов. Проверка в Интернет е показа, че цената на кутия маски със 150 бройки е стигнала 300 лв.

Аптекарите сигнализират, че започват да се изчерпват и дезинфектантите, както и термометрите.

Коментари

Още от последните новини