Маска за коса против косопад - топ 7

Маска за коса против косопад - топ 7 - E-Burgas.com

 

Стрес, безсъние, небалансирана диета, хормонални смущения, дехидратация, боядисване, къдрене и стилизиране с термични уреди, замърсяване с прахови частици - това са само някои виновници за появата на косопад. Мазният скалп също попада сред номинираните причинители за падане на косъмчетата, понеже прекаленото количество себум запушва фоликулите.
Почистващ шампоан + маска за коса = здрав скалп

Изборът на подходящи продукти за домашна грижа може да помогне при някои видове косопад. Правилният шампоан гарантира, че всички останали продукти и процедури за подхранване ще проникнат в дълбочина. Шампоанът се избира според типа скалп. Но и скалпът променя функциите си, според сезона. През лятото се омазнява повече и трябва да се почиства по-често. Балсамът омекотява, ала приложението му е едва няколко минути и не въздейства трайно. Продуктът, който прониква дълбоко и осигурява наистина благоприятен ефект, е маската за коса. Попива в скалпа и укрепва.


Проведохме проучване кои са седемте най-търсени и най-често прилагани маски, за да улесним вашия избор. Вижте дали в някоя маска за коса няма да откриете стар познайник, или ще намерите своя нов фаворит в борбата с косопада:

 

1.    Маска за коса за дълбоко възстановяване Esthetic House CP-1 Premium Hair Treatment. Съдържа серамиди, протеин, кератин и естествени масла. Полезна е за увредени от химическо къдрене и боядисване коси. Комплекс със 17 вида аминокиселини укрепва и подхранва корените. 


2.    Възстановяваща маска 5.3 Divination Simone De Luxe Dixidox DeLuxe Steel and Silk Treatment Mask е средство, което трихолозите често препоръчват за лечение на косопад. Превръща дори най-фината и слаба коса в по-силна, здрава и издръжлива. Съдържа мая, хидролизирана коприна и кератин. 


3.    Гел маска за коса за сухи краища и мазни корени Kerastase Specifique Masque Rehydratant е полезна за хората, чиято коса в краищата изглежда суха, без дори да подозират, че в корените е мазна. Този лъжлив ефект не остава без последствия,тъй като около корените се образуват мазни тапи, които провокират косопад. Маската отстранява праха и остатъците от козметика.

 
4.    Интензивно хидратираща маска Moroccanoil Intense Hydrating Mask въздейства с течното злато - аргановото масло, богато на витамин Е, Омега 3 и 9 есенциални мастни киселини. Прониква във вътрешността на косъма и възстановява увредените фоликули. Бори се с косопада и създава защитна бариера срещу факторите на околната среда и особено UV лъчите. 


5.    Маска за коса против косопад _Element Basil Strengthening Anti-Hair Loss Mask работи с помощта на органичен екстракт от босилек, съживява корените, укрепва ги и значително намалява загубата на коса. Аргановото масло прониква дълбоко в структурата и подхранва.


6.    Хидратираща маска за коса с кокосово масло против косопад Calliderm Hair Mask with Coconut Oil успокоява и възстановява, събужда и енергизира фоликулите. След няколко нанасяния косата изглежда възстановена, здрава и блестяща като от журнал.


7.    Възстановяваща маска за коса Napura Sun System Recovery Mask е суперпродукт за летните месеци когато морската вода, слънчевите лъчи и хлора от басейна увреждат структурата. Натуралните съставки и кокосовият екстракт регенерират космения фоликул. 

 Направете своя информиран избор и открийте продукта, който ще ви помогне да запазите косата си. Можете да разгледате страниците на онлайн магазин Makeup или да проверите дали ще харесате маска за коса за косопад тук: https://makeup.bg/categorys/22812/


Малки тайни за превенция срещу косопад 


Мазният скалп е нужно да се третира с шампоан с активни почистващи функции и ниско съдържание на масла. Избягвайте съставки, запушващи порите, какъвто е силиконът. Сухият скалп и сухата коса редовно се нуждаят от хидратиращ шампоан и балсам. Редуцирайте боядисванията и използвайте само препарати, в които няма парафенилендиамин (PPDA), причиняващ сърбеж и алергии. Прекаленото количество себум и мъртвите кожни клетки запушват скалпа. Колкото скъпа да е една маска за коса тя не може да бъде правилно усвоена, ако скалпът не е почистен. Преди измиване косата трябва да се среше добре и да се отстранят всички замърсявания. Под душа масажирайте шампоана с пръстите, не с нокти. Така ще избегнете попадане на бактерии в кожата. Изсушете добре. Влагата е предпоставка за развитие на гъбички с “бонус” раздразнение. При прекалено излагане на косата на слънце UV лъчите увреждат мястото където тя е разделена на път, а това може да провокира косопад, затова сменяйте посоката на пътя от време на време.

Коментари