12 години затвор, това поиска Прокуратурата за убиеца на Ина

12 години затвор, това поиска Прокуратурата за убиеца на Ина - E-Burgas.com

Делото за смъртта на 28-годишната Ина Симеонова, която бе прегазена на пешеходна в близост от кръстовището на "Трапезица", тръгва по съкратеното съдебно следствие. По делото няма да има разпит на вещи лица и свидетели. Това стана по искане на подсъдимия Мариян Ламбов. В залата като частни обвинители са близките на Ина. 

Малко  преди съдебното заседание обвиняемият Мариян Ламбов заяви, че искренo съжалява. „От този момент животът ми се преобърна. Съжалявам за случилото се. Смятам че маркировката в този участък е неадекватна на пътния трафик“.

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Мариян Ламбов, както и лишаване от право да управлява автомобил за 3 години. Представителят на държавното обвинение предложи, тя да е 12 години при общ режим на изтърпяване. Или 8 години след редукция на наказанието, която се прилага в случаите на съкратен процес с признаване на вина от страна на подсъдимия. Към момента текат пледоарии на страните. Като отежняващо вината обстоятелство прокурорът посочи, че деянието е извършено на пешеходна пътека. Ламбов е имал ясна видимост и възможност да спре. Добави още прокурора. Частното обвинение поиска максимална присъда. Това предаде нашият репоретер Велина Савова, която в момента следи делото в Бургаския окръжен съд.

Ина Симеонова бе блъсната от камиона, който управлявал Ламбов на пешеходна пътека през април месец миналата година.

 

Коментари

Още от последните новини