Мария Лалева представя "Живот в скалите" в Гранд хотел и СПА "Приморец"

Мария Лалева представя

Срещата на популярната поетеса, сценарист и писател с бургаската публика ще стартира в 18:00 часа на 17 октомври

На 17 октомври (сряда), броени дни след излизането си от печат, първият роман на Мария Лалева "Живот в скалите" ще има своя премиера в Бургас. Сцена на срещата на майсторката на перото с бургаската публика ще бъде емблематичният Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието е с вход свободен и стартира в 18:00 часа. Част е от инициатива "Приморец чете", която води в Бургас знакови автори от съвременната литературна сцена, за близка среща с четящите хора на морския град.

"Живот в скалите" е първият роман на Мария Лалева. Датата, на която многобройните ѝ почитатели ще могат да се сдобият с книгата в книжарниците е 5 октомври. Четивото създаде истински прецедент, предизвиквайки огромен фурор сред книжните любители още преди самото си излизане от печат. Хиляди читатели на Мария Лалева от години очакват с трепет точно тази книга. След обявяването на датата, на която тя официално ще стане факт, издателите от „Книгомания“ са буквално заринати от запитвания и поръчки. Книгата си има и официален трейлър, който стига до публиката на празника на Мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София- 17 септември. В него, гласът зад кадър е на самата авторка, музиката е дело на Румен Бояджиев-син, а монтажът и ролята на оператор са доверени на Светослав Димитров.

„Живот в скалите“ е история на ръба между философията и притчата. Тя провокира читателя - да си задава въпроси - на които да си отговори честно сам - и да изживее цяла палитра емоции -  от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината. В романа читателите ще открият живописния свят на стария Созопол. В него, пристигат млада неизлечимо болна жена и малкият ѝ син. Там, сред старите дървени къщи, пуснали корени в скалите, сами обхванати в здравата прегръдка на морето, те ще открият новото си семейство. В него влизат редица колоритни образи - Михаил – бивш популярен актьор и настоящ пияница, Демир – мъдър и благ старец, Луиза – борбена и импулсивна арменка, баба Настасия – ясновидка и гадателка. После - живот като живот - ще ги преобръща, събира, разделя и води, накъдето той си е решил.

Мария Лалева е много неща. Освен че говори открито за любовта и емоциите и безстрашно разказва истории, тя не се страхува и да протегне ръка. Дарява авторския си хонорар от продажбите на преиздадената си стихосбирка "Личен архив" за лечението на Надежда Осогойска - дъщеря на Маргарита Петрова - редактор и на двете книги със стихове на популярната поетеса – посочената „Личен архив“ (2014г.) и „Не съм ви близка“ (2016г.). Мария Лалева е и изпълнителен продуцент и сценарист на българския игрален филм от 2017 г. "Дамасцена". Определя любовта като единствения правилен отговор на всеки въпрос. И повече - не само като отговор, но и като въпрос, като отделна енергия и елемент от нас, със собствен разум и воля. "Не тя живее в нас, а ние в нея" - казва популярната писателка.

 

 

 

Коментари

Още от последните новини