Малките звездички посрещнаха олимпийския огън в Бургас

Малките звездички посрещнаха олимпийския огън в Бургас - E-Burgas.com

Звездичките имаха уникалния шанс първи да се докоснат до Олимпийския огън

 

Шампионите от ДФК „Звездичка“ бяха част от церемонията по символичното посрещане на Олимпийския огън в Бургас. Преди да пристигне шествието, пред сградата на Общината, децата направиха уникална демонстрация. Те показаха завидни футболни умения, придобити в школата, пред жителите и гостите на града. Заедно с децата на терена беше и директорът на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев, треньорите Петър Колев и Георги Цацаров.

„Чест е за нас да бъдем част от тази церемония. Само заслужилите спортисти имат шанса да се докоснат до Олимпийския огън и съм щастлив, че ние го  посрещнахме. Това ни задължава да бъдем още по-добри и да разнасяме славата на Бургас.“-каза директорът на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев.

„Видни бургаски спортисти посрещат Олимпийския огън в Бургас. Затова сме щастливи, че школата, която ражда шампиони-ДФК „Звездичка“ посрещнаха огъня и се включиха и тази година в церемонията. Пожелавам успех на нашите малки футболисти, а един ден да играят на на  Олимпиада.“-каза началник на отдел „Спорт и младежки дейности“ Веселина Деведжиева.

Децата от „Звездичка“ получиха за участието си в церемонията грамоти, подписани лично от председателя на БОК Стефка Костадинова.

Огънят в Бургас запали общинският съветник Калчо Белов, който е председател на комисията по спорт. След това, той заедно с малките звездички си направиха снимки за спомен с олимпийския огън.

На 24, 25 и 26 юни на „Звездичка Арена“ ще се проведе турнир Мини шампионска лига. Ръководството на клуба обещава футболното събитие да се превърни в истински спортен празник. И в трите дни на терена ще се играят вълнуващи срещи и ще се развихрят истински футболни страсти!

Галерия
Коментари

Още от последните новини