Малки спортисти от Поморие са номинирани за наградата „Успелите деца на България“

Малки спортисти от Поморие са номинирани за наградата „Успелите деца на България“ - E-Burgas.com

Още две деца от Поморие са номинирани за награда от фондацията на Бербатов „Успелите деца на България“. Гергана Велкова и Давид Абрашев са сред най-успешните двойки на Клуб по спортни танци „Поморие“.

Държавното първенство по спортни танци във Варна, Международният открит турнир в Бургас и Международният турнир „Кубик Ренессанса“ – Москва (Русия) са само част от местата, на които двойката безапелационно завоюва златни медали през изминалата 2017 година.

Успехите на Давид и Гергана ги изведоха и до номинация в проекта „Успелите деца на България“. Колкото повече онлайн препоръки съберат, толкова по-голям е шансът им да получат стипендия от фондацията на Димитър Бербатов. Целите на проекта са да създава сред децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия; да стимулира развитието им в различни области; да ги мотивира да търсят изява; да се стремят към своя вътрешен максимум.

Сред номинираните по-рано този месец неслучайно попадна и още един спортен талант от Поморие – ветроходецът Тодор Тузлуков. Нека подкрепим нашите деца като:

Коментари

Още от последните новини