Мъжът с ангелски глас в неделя на полуфинал за „България търси талант”

Мъжът с ангелски глас в неделя  на полуфинал за „България търси талант” - E-Burgas.com

Димитър Арнаудов - един от малкото контратенори в света показа класата на ученик на Райна Кабаиванска

По време на кастигите един млад мъж остави без дъх жури и публика в „България търси талант” с невероятно изпълнение на ария от Хендел. Дори оценяващите не можаха да определят специфичният глас на Димитър Арнаудов – един от малкото контратенори в света. Контратенорът е най-високата разновидност на тенора, незапознатите най-вече  го бъркат с тенор-алтино. Обикновено вокални партии за контратенор се изпълняват от жени - певици с контраалтов глас.

Димитър Арнаудов, макар и само на 24 години, вече е известен в професионалните певчески среди не само в страната, но и в чужбина. Завършил е НУМСИ „Проф.П.Владигеров” - Бургас и Музикална академия – София. Участник е в редица престижни майсторски класове, последните от които при световната прима Райна Кабаиванска. За втори път е награден със стипендията на Фонд „Райна Кабаиванска“ при НБУ и Фондация "Америка за България“, за да специализира в Италия, в Академия „Веки-Тонели" - Модена при оперната прима. Младият певец е лауреат на редица международни конкурси, а още като студент е гост-солист в „Хубовата Елена”, постановка на Националния музикалния театър-София. Паралелно завършва и магистратура по специалност „Вокална педагогика”.

Участието му в „България търси талант” е едно предизвикателство към тв-индустрията и комерсиалното шоу, в което търси да заяви себе си в нехарактерна за таланта му среда. Явяването му бе забележително. Но така и никой не разбра /може би само специалистите/ за сериозното му гласово неразположение и дискомфорт, дължащи се на високата температура и грип.

Да му пожелаем бързо възстановяване и успех на полуфинала и на финала. Надяваме се, че журито и широката публика ще оценят подобаващо таланта и високия професионализъм на младия певец.

Всичко за Димитър Арнаудов на неговата страница

https://www.facebook.com/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%90%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80-100274133708639/?fref=ts

Коментари

Още от последните новини