Махат думата "професионална" от името на Търговската гимназия в Бургас

Махат думата

Професионалната търговска гимназия - Бургас от следващия месец ще се нарича просто Търговска гимназия. Предлоението е на директора на училището Павел Чепол и трябва да бъде одобрено от комисията по "Образование и вероизповедание" към Общински съвет - Бургас.

Училището, което сега се наименова Професионална търговска гимназия, Бургас е основано през 1905 година със заповед на Министерството на народната просвета като Търговска гимназия в гр.Бургас.От август 2016 година е преименувано в Професионална търговска гимназия в следствие на влизане в сила на Закона за предучилищното и училищното образование. 

"През всички тези години в общественото пространство, в медиите и дори сред учителите и учениците за гимназията се говори като за Търговската гимназия, преди 2016 година официалната реклама на гимназията е съдържала абревиатура ТГ пред името, което е довело до убедеността на работещите в гимназията учители и учениците, че това е официалното име."  пише Павел Чепов 

Предложението за промяна на наименованието е обсъдено от педагогическия съвет на редовно заседание на 13 февруари 2019 година.. 

Коментари