Магистралата остава затворена до 14 ч. на Нова година

Магистралата остава затворена до 14 ч. на Нова година - E-Burgas.com

До 14 ч. АМ "Тракия" ще бъде затворена за движение. Това е заявил премиерът в оставка Бойко Борисов след среднощното заседание на Кризисния щаб, свикан заради снежното бедствие в бургаско.

Нека хората да имат търпение, да стоят на топло, полагаме огромни усилия да пробием пътя. Надявам се, че ако до 14 ч утре всичко е наред, ще може да пуснем магистралата. Причината за всичко това е ТИР-а, който нарушава движението на снегорините, а те спрат ли, след това по метър и половина – два преспи са там”, каза Борисов.

Заради усложнената пътна обстановка и стотиците блокирани автомобили на отсечката за Миролюбово, тежка военна техника ще се включи в издърпването на заакъсалите в снежните преспи. 

Премиерът обясни, че е разговарял по телефона с много от хората, които са се свързали с него чрез фейсбук профила му. Осигурени са два хотела в Бургас, ако някой иска да бъде настанен, изпратени са и автобуси. Повечето хора предпочитали да останат в автомобилите си. В момента сред закъсалите на пътя няма болни хора, бременни и майки с деца. Всички те са били приоритетно евакуирани.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова предупреди, че хората, които са планирали да пътуват в тази част на България, да не предприемат такива действия, докато не бъде съобщено, че движението е пуснато.

Единствената възможна връзка засега остава пътя Бургас-Средец-Ямбол-АМ "Тракия". 

Коментари

Още от последните новини