Магистралата между Бургас и Варна остава приоритет, но засега пари няма

Магистралата между Бургас и Варна остава приоритет, но засега пари няма  - E-Burgas.com

Търсят се варианти за АМ "Черно море" според възможностите на бюджета и средствата от европейските фондове

АМ „Черно море“ остава приоритет на правителството, но се работи според възможностите на бюджета и средствата от европейските фондове. Това каза във Варна днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Там тя участва в дискусията на тема „Образцова община“ и връчи награди на отличени общини.

Обсъждани са различни варианти, включително концесия. В момента с европейско финансиране се изгражда магистрала „Струма“, като тече тръжна процедура за участъка през Кресненското дефиле. От бюджета бяха осигурени 112 млн. лв. без ДДС за 134 км от магистрала „Хемус“. Работи се по изготвянето на всички проекти, ПУП-ове и парцеларни планове за последния участък от 90 км между Велико Търново и Буховци на магистралата.

Със средства от ОПРР вече е напълно ремонтиран второкласният път Варна - Добрич - Кардам, който е най-кратката връзка от Румъния към курортите по българското Черноморие. Със средства от бюджета на АПИ в размер на близо 26 млн. лв. бяха ремонтирани виадукт „Звездица“ и 8 км от АМ „Черно море“, както и 12 км от първокласния път Златни пясъци – Варна.

Коментари

Още от последните новини