Магдалена Шентова проведе среща с жители на поморийското село Козичино

Магдалена Шентова проведе среща с жители на поморийското село Козичино - E-Burgas.com

Засегнаха се въпроси, касаещи земеделските производители, сигурността по малките населени места и социалната политика

 

Кандидатът за народен представител на „БСП за България” от 2-ри МИР Магдалена Шентова посети с. Козичино, общ. Поморие. На срещата с жителите на селото бяха засегнати въпроси, касаещи земеделските производители, сигурността по малките населени места и социалната политика.

Шентова посочи, че „БСП за България” е за насърчаване на българските производители на храни, на земеделците и на животновъдите чрез пакет от специални мерки, една от които -  наименованието „българско“ да бъде поставяно само на продукти, произведени в страната, чиято основна суровина е с произход от България. Тя посочи, че сумите, събрани от санкции за неизпълнение на закона, трябва да се събират в Държавен фонд „Земеделие“ и да се използват единствено за подпомагане на български земеделски производители.

„Ще продължим борбата за намаляване на задълбочаващата се бедност и нарастващите неравенства, подкрепа на най-засегнатите социални групи, равнище на доходи, осигуряващи достоен стандарт на живот. Всичко това ще постигнем чрез покачване на реалното заплащане на труда и чрез инвестиране на капитали в квалификацията на заетите във високотехнологични производствени фондове” – каза още Шентова.

Относно вътрешната сигурност бе коментирано, че следва да има стабилизиране на системата за сигурност и нова концепция за работа в сектора - нова „полицейска карта“, при която в районите на селата се създават нови участъци, които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника.

 

Коментари

Още от последните новини