Мъдрят нови преференции в транспортната схема другата седмица

Мъдрят нови преференции в транспортната схема другата седмица - E-Burgas.com

„Използваме едва 15-20% от възможностите на системата”, разкри кметът

Предстои ново заседание на транспортната комисия и ръководството на „Бургасбус” по повод предложението на омбудсмана Тодор Стамболиев бургаските пенсионери над 65 и 70 години да пътуват неограничен брой пъти в градския транспорт. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов на днешната сесия, където гражданката Пенка Попова, която е и бивш общински съветник в два мандата, прочете емоционално писмо от името на бургаските пенсионери.

В него тя сподели, че новата система за пътуване е голяма обида за бургаските пенсионери и ученици и помоли да бъде върната старата система.

Общинският съветник Чанко Мирчев от БСП пък предложи пенсионерите над 70 години да плащат карта за всички линии, като пример за това посочи Пловдив.

Предвид многото предложения, които се чуха днес се потвърди срещата за следващата седмица, която да бъде отворена за граждани. По този повод Димитър Николов разкри, че Бургас използва около 15-20% от възможностите на новата транспортна схема, като даде и пример, че учениците не си изразходват напълно броя пътувания. „Има много натрупана аналитична информация, нека комисията и ръководството на „Бургасбус” да видят анализа и да направят много по-ефективни предложения", сподели кметът.

Коментари

Още от последните новини